HU| EN

Lezárult a tranzakció: Az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et, amely AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését

2021. augusztus 4-én, az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében döntés született arról, hogy az MVM Energetika Zrt. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100%-os részesedését adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re.

A tranzakciós folyamat 2021. november 17-én lezárult, melyet követően az MVM NET Zrt. az Antenna Hungária leányvállalataként, AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja munkáját, a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva a MAVIR Zrt., illetve más állami és piaci ügyfele számára.

Az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfoliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása.

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is. Emellett jelentős súllyal van jelen a rendezvényszervezés, a műsorgyártás, a műsorterjesztés, a távközlés, a műholdas kommunikáció, valamint a távközléshez kapcsolódó IT szolgáltatások területén. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrával rendelkezik.

More news