HU| EN

MinDig TV és MinDig TV Extra országos frekvenciacserék

Megkezdődik a műszaki átállás az Antenna Hungáriánál

Változások jönnek a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételében – frekvenciacserékre kerül sor közel száz digitális telephelyen.

Az Antenna Hungária 2020. február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon reggel 7:00 és este 19:00 óra között teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban. Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornái többségében új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvencia sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan a műszaki átállás első fázisában szükségessé vált a teljes, országos DVB-T adóhálózatot érintő állomások adási csatornáinak áthangolása. Annak érdekében, hogy a 91 telephelyet és több mint 300 frekvenciát érintő munkát el lehessen végezni, 2020. február 4-én a reggel 7:00 és este 19:00 óra közötti időszakban teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban, ebben az időszakban a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

A fenti munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, a munkák végzésénél kiemelt prioritás, hogy a nagy lakosságszámmal érintett területeket lefedő, nagy teljesítményű gerincadók visszaindítása történjen meg leghamarabb. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

 FREKVENCIACSERE ÉRINTETT TELEPHELYEK, RÉGI ÉS ÚJ FREKVENCIÁK

Mi a teendő MinDig TV felhasználóként és MinDig TV Extra előfizetőként?

Az üzemszünetet követően az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra felhasználóknak újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék) a háztartásokban.

Az újrahangolást digitális adók visszakapcsolása (előreláthatólag este 19:00 óra) után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot.

 

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével kapcsolatban további információk elérhetők: 

More news