HU| EN

Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás és Kékes Csúcsfutás Trail: 11,6 kilométeren 671 méteres szintkülönbség a BSI jubileumi futóeseményén

Több mint harmincezer célba érkező már megérinthette az adótorony alatti csúcskövet

Ikonikus futóversenyt támogat az Antenna Hungária és szolgáltatása, a mindigTV PRÉMIUM. 2022. augusztus 27-én rendezik meg a 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutást, amelyhez újdonságként kapcsolódik az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás Trail betétszám. A magyar telekommunikációs vállalat, valamint a televíziós műsorszolgáltató terméke, a mindigTV PRÉMIUM második alkalommal névadó szponzora a rendezvénynek. Ez Magyarország egyik legszebb és egyben legnehezebb futóeseménye, a 11,6 kilométeres távot 671 méteres szintkülönbséggel teljesítik Mátrafüred és Kékestető között a résztvevők.

1998 óta, az eddigi 24 Kékes Csúcsfutáson összesen 30.807 versenyző ért célba, és érintette meg a csúcskövet, mely Magyarország legmagasabb pontját jelképezi. A különleges futóesemény 11,6 kilométeres távján 671 méteres szintkülönbséget kell legyőzni. A sportesemény egyik fő látványossága az Antenna Hungária által üzemeltetett, a Kékes csúcsán található adótorony, mely 180 méteres magasságával Magyarország legmagasabb épületei közé tartozik. A messziről is jól látható, ikonikus objektum biztosítja a környék rádió- és televízió ellátottságát.

A 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás népszerű rendezvény az amatőr futók körében: az ország 326 településéről érkeztek az előnevezések. Az eddig regisztrált mintegy 1386 versenyző 30 százaléka nő, a nevezők 48 százaléka Budapestről, illetve Pest megyéből érkezik, az eseménynek otthont adó Heves megye indulóinak aránya eléri a 10 százalékot. 13 olyan versenyzőre számítanak, aki minden évben, azaz 24 alkalommal már teljesítette az ikonikus pályát. A táv legidősebb futói idén is 70 év felettiek.

„A 25 éves jubileumot azzal ünnepli a Budapesti Sportiroda (BSI), hogy a klasszikus, aszfaltos táv mellett idén először új futammal bővítjük az eseményt – mondta Tamás Krisztián, a BSI marketingvezetője. – Az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás Trail keretében a résztvevők terepen, pontosabban a Mátra ösvényein, csodálatos környezetben futhatnak fel Mátrafüredről Kékestetőre. A két útvonalon a táv szinte azonos, az új terepútvonal mindössze néhány száz méterrel rövidebb az aszfaltosnál, a szintkülönbségben is elhanyagolható az eltérés. A két útvonal leginkább abban különbözik, hogy az aszfaltos, permanensen emelkedő változathoz képest a terepútvonalban olykor még lejtők is vannak. Mindkét útvonal felkészültséget és kitartást kíván a résztvevőktől.”

„Örülünk, hogy már második alkalommal lettünk névadó szponzora ennek a különleges eseménynek, ezen a nem mindennapi helyszínen, ahol az Antenna Hungária ikonikus TV-tornya mellett a Kékes Csúcsfutás is Mátrafüred és környékének részévé vált” – nyilatkozta Papp-Gerlei Gyöngyvér, a mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás kereskedelmi igazgatója, az Antenna Hungária vezérigazgató-helyettese.

Célzott felkészülés nélkül nehezen teljesíthető ez a megmérettetés, legfőképpen a táv második fele. A felkészülést segítheti a szintes terepen történő futás, a sík területen élőknek érdemes szakértő tanácsait betartva az edzéseket dombozással vagy lépcsőzéssel kiegészíteni.

A BSI minden évben ingyenesen elérhető, többhetes online edzésprogrammal segíti a futók felkészülését. Az edzéstervet szakértő tréner állítja össze. A program teljesítésével a résztvevők az Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás abszolválásához megfelelő edzettséget szerezhetnek, ami magabiztos célba érést jelenthet.

További híreink