HU| EN

Szolgáltatás helyi és körzeti rádiók számára

Feltett szándékunk hogy a rádiós piacon sokéves műsorterjesztési tapasztalatunk birtokában tovább bővítsük részesedésünket és gyarapítsuk elégedett partnereink számát.

Célunk, hogy minél több frekvencia esetében tudjunk sikeres együttműködést kialakítani a majdani frekvencia tulajdonossal műsorának terjesztése érdekében.

Az NMHH Médiatanácsa által közzétett helyi és körzeti rádiós médiaszolgáltatási jogosultságokra vonatkozó pályázati felhívások alapján komplex műsorterjesztési szolgáltatást kínálunk.

A megpályáztatott frekvenciák esetében komplex műsorterjesztési szolgáltatásra vállalkozunk, amely magában foglalja a műsorjel továbbítást a stúdióból az adóberendezésig, hangprocesszálást, a műsorszórást, valamint az RDS szolgáltatást.

 

A műsorjel továbbítás keretében a műsorjeleket a stúdióból az adó berendezésig két különböző technológiával megvalósítva, tartalékoltan juttatjuk el.

Társaságunk a műsorszóró szolgáltatás keretében mint az eszközök tulajdonosa és rádióengedélyese, megtervezi, engedélyezteti, letelepíti és üzemelteti az adóállomást, elvégzi a rendszeres karbantartásokat és szükséges javításokat. A műsorok sugárzását tartalék nélküli műsorszóró rendszerrel valósítjuk meg, a műsorszóró szolgáltatás részeként RDS szolgáltatást is nyújtunk.

A jelátviteli rendszer és az adóberendezés közé illesztett hangprocesszor révén igény szerint társaságunk vállalja az adás végprocesszálást is. Amennyiben ezen szolgáltatást társaságunk végzi, az adóberendezésre a jeladás történhet MPX bemeneten.

A műsorterjesztési szolgáltatás megvalósítása során a rádióengedélyekben leírtaknak megfelelően - egyebek mellett - az ITU-R.BS-412-9 és az ITU-R.BS-450-3 nemzetközi ajánlásokat is alkalmazzuk, amelyek lényegében az alábbiakat határozzák meg:

  • A rádió műsorszóró adóberendezés által kisugárzott multiplex (MPX) jel leírását, jellemzőit, határértékeit;
  • A rádió műsorszóró adóberendezés által kisugárzott jel maximális csúcslökete semmilyen körülmények között nem haladja meg a 75 kHz értéket;
  • A komplett MPX jel teljesítménye (beleértve a járulékos jeleket is, mint pl. a pilot és RDS jel) tetszőleges 60 másodperces intervallumot figyelembe véve, nem haladja meg egy 19 kHz-es csúcslöketű szinuszos jel teljesítményét.


A szolgáltatás megkezdésére vonatkozó megvalósítási határidő általában a szerződéskötéstől számított 2 - 4 hónap, amely a helyi adottságok függvényében módosulhat. Természetesen készek vagyunk csak a műsorszóró, illetve a jeltovábbító szolgáltatás nyújtására, amennyiben Ügyfelünk azt igényli.

Kérdéseik esetén készséggel állunk rendelkezésükre személyes egyeztetés keretén belül.


Elérhetőségeink: 
Haraszthy Hajna 
e-mail: c.broadcastsales@ahrt.hu