HU| EN

IT biztonsági webinárium 1.0: Kibertámadás

 

Kibertámadás - legenda vagy bárkivel megtörténhet?

2021. 05. 06. 10.00-11.40
 

Lehet-e célpontja egy kibertámadásnak egy magyar vállalkozás? Milyen eszközökkel, megoldásokkal védekezhetünk ellenük?

Milyen IT biztonsági kihívásokkal kell szembenézniük a hazai vállalkozásoknak 2021-ben? Hogyan változtak a kibertámadások az elmúlt években?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Antenna Hungária IT Biztonság 1.0 webináriumán. A legfrissebb trendek mellett az IT biztonság három kiemelt területével foglalkozunk – a DDoS támadásokkal, a sérülékenységmenedzsmenttel és a Kiberbiztonsági Központok feladataival.

 

PROGRAM:

 • 10.00 – 10.20 A hazai cégek IT SEC kihívásai 2021-ben trendek, adatok - Bakk József – country manager, IDC Hungary
  Az IDC Magyarország vezetője előadásában átfogó képet kíván nyújtani azokról a trendekről, amelyek a jelenlegi IT biztonsági piacot jellemzik, rávilágítva arra, hogy ezek közül a tendenciák közül melyeknek volt a legnagyobb hatása a hazai védelmi törekvésekre. Az érettebb vállalatok számára mindig is fontos volt a stabil, megbízható működés, reputációjuk megőrzése, amelyben az IT biztonság szerepe egyre inkább felértékelődik. Hogy mindezt hogyan biztosították a szervezetek, és milyen változások válhatók a megközelítésekben, erről ad rövid betekintést az előadás.
   
 • 10.20 – 10.35 Hálózatba integrált és független szolgáltatói IT SEC megoldások  - Gerlei Gyöngyvér – kereskedelmi igazgató, Antenna Hungária Zrt.
  Hogyan jutott az AH a műsorterjesztéstől az IT biztonsági szolgáltatásokig? Milyen szempontok szerint fejlesztettük a szolgáltatásainkat? Miért érdemes átgondolni, hogy a különböző IT biztonsági szolgáltatásokat milyen konstrukcióban érdemes kialakítani, igénybe venni? Mi mindent befolyásolhat, ha egy vállalat elkötelezi magát az IT biztonsági megoldások bevezetése mellett? Ezekre a kérdésekre igyekszem választ adni előadásomban, illetve bemutatni hogy egy versenypiacon dolgozó stabil, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező állami vállalat esetében miként valósultak meg a fentiek.
   
 • 10.35 – 10.55 Védelem a DDoS támadások ellen - Tulkán Tibor – IP hálózat architekt, Antenna Hungária Zrt.
  Ma már a DDoS támadások több generációjával találkozhatunk. A növekvő sávszélességet nyújtó technikák, a virtualizációs megoldások, az okos eszköz platformok, mind segítik a mindennapi életünket, de egyúttal a cyber bűnözök eszköz palettáját is bővítik. A mai hálózat védelmi mechanizmusok tekintetében fontos szempont lehet az előrejelzés, és a védelmi technikák gyors alkalmazhatósága egy védekezés kialakításánál.  Erre keressük a válaszokat. Ne meglepettek legyünk, hanem minél felkészültebbek!
   
 • 10.55 – 11.15 Sérülékenységmenedzsment hatékonyan – Szegi Mihály - Head of Security Analysis Office, Cetin
  Előadásunkban bemutatjuk Sérülékenység Menedzsment Szolgáltatásunkat
  • Háttér és tapasztalatok
  • Részletes portfólió
  • Életciklus és metodológia
  • Működési modell
  • Eredmény termékek

A türelmet és kitartást igénylő Sérülékenység Menedzsment segít a biztonsági szint javításában, időbe telik, komoly kulúrális változást jelent a cég életében.

 • 11.15 – 11.35 Kiberbiztonsági Központ - Németh Sándor – IT Biztonsági szolgáltatások osztályvezető, Antenna Hungária Zrt.
  Az elmúlt években világunkban több olyan IT biztonság szempontjából lényeges változás történt, ami miatt a vállalatok életében a kiberbiztonság kérdése előtérbe került.  Az Intel processzorok sérülékenységeinek kiaknázása, a jelentősen megváltozott munkavégzési körülmények, de az olyan, korábban elképzelhetetlen méretű támadások, mint a „SolarWinds” ügy arra kényszerítik a cégeket, hogy sokkal nagyobb erőfeszítéseket tegyenek információs vagyonuk megvédésének érdekében.
  Az Antenna Hungária 2019-ben döntötte el, hogy létrehozza a saját kibervédelmi központját és 2020 márciusában kapcsolta éles üzembe az ezt kiszolgáló SIEM/IRP rendszert.
  Előadásunkban az indulás óta szerzett legfontosabb tapasztalataink áttekintésével igyekszünk választ adni arra a kérdésre: szüksége van egy cégnek kibervédelmi központra?
   

 

E L Ő A D Ó I N K

 

A webinárium regisztrációja befejeződött. Regisztrált érdeklődőinknek hamarosan értesítést küldünk.

Amennyiben a webináriummal vagy a belépéssel kapcsolatban kérdése lenne, kérjük írjon az itbiztonsag@ahrt.hucímre.